Autómosás profikhoz méltó módon

Akár a téli, akár a tavaszi szezonra készülünk, az első, és legfontosabb feladatunk, hogy alaposan lemossuk az autónkat.

Ez viszont nem annyit jelent, hogy fogod magad, és beviszed az autódat a legközelebbi gépi autómosóba, mert egy kör egy ilyenben bőven nem fogja elérni a legrejtettebb, de fontos zugokat.

A másik lehetőség, hogy előveszed a jól bejáratott vizesvödröt és kefét, és kiegészíted a gép munkáját – ez már hatékonyabb, de az biztos, hogy cseppet sem idő- vagy energiatakarékosabb.

Mosd le az autót anélkül, hogy hozzáérnél:

Ha autómosásról van szó, szinte mindig ez a videó jut eszembe.

Az AutoVlog csatornát közel félmillióan követik, és csak ezt az egy videót majdnem 5 millióan tekintették meg – szerintem nem is véletlenül.

A srác nemes egyszerűséggel azt mutatja be, hogyan szokta úgy lemosni az autóját, hogy gyakorlatilag egyáltalán nem ér hozzá.

Mivel a videó angol nyelvű, ezért néhány pontban összefoglalom, miről is szól – de egyébként a képek magukért fognak beszélni.

• Mindenkinek, akinek van, vagy volt már fekete autója, tudja, hogy mennyire kényes: szinte minden meglátszik rajta, beleértve a mosás nyomait is.

• Pontosan ezért találta ki, hogy szeretné anélkül lemosni, hogy bármiféle ronggyal is hozzá kéne érnie.

• Bár a videó nem szponzorált, azért mégis kicsit annak hat, tekintve, hogy egy márka van benne folyamatosan megemlítve, aminek még a linkje is ott van a leírásban – de mindegy, ezzel mi most nem foglalkozunk.

• A kocsi elején rengeteg bogárfolt van, de a legrosszabb része mégis a kereke, ami rendkívül gyorsan koszolódik, és mindemellett még nagyon nehéz is elérni.

• A legmenőbb része talán az egésznek maga a szárítás – erről viszont nem mondok semmit, nézd végig a videót, és megtudod a nagy titkot!

Napradio.hu